Amikor arról van szó, hogy fotósorozatot készítek egy fiatal emberről azért, hogy a társkeresőben jobb eredményt érjen el, akkor felmerülhet a kérdés egyesekben:

  • Vajon ciki vagy sem, hogy hivatásos fotóshoz mész azért, hogy a jobb képekkel jobb eredményt érj el?
  • Vajon “Csalás” vagy sem, hogy “beállított” fotókat készítek amit utána “agyonretusálok”, hogy egy olyan mízes- mázas képed legyen a társkeresőn, ami csupa-csupa hazugság?

Társkereső fotózásVéleményem szerint egyáltalán nem ciki, és neked sem kell annak érezned a dolgot. Hadd mondjak egy hasonló példát: Ha a randevú előtt elmész fodrászhoz, az nem ciki? – Természetesen nem! Az annak a jele, hogy odafigyelsz arra, hogy hogyan nézel ki, jelzed a külvilág felé is, hogy van igényed a jó megjelenésre, a jó frizurára. Randevú előtt meg is borotválkozol, és be is kened az arcod, hogy friss illatod legyen. Ezek mind alapfelszereltségek egy sikeres randevúhoz. Felveszed a legszebb ruhádat, és máris úgy érzed, hogy Te vagy a világ ura. Tele vagy önbizalommal.

Miért lenne akkor nem helyénvaló, ha a rólad készült fotókkal kapcsolatban lennének ilyen igényeid? Sőt! Az a felismerés, hogy ilyen fotókat csináltass magadról egy fejlődési folyamat része.

Hallottam már olyan véleményt is, hogy az effajta tevékenység egyenesen “Csalás”. Csalás, mert ezáltal “Tisztességtelen”

előnyhöz jut a társkereső az egyébként saját fotókat feltöltő társkereső fiatalokkal szemben. Tisztességtelen, mert “aki a képen van az már nem is ő”, hanem valaki más. Hadd cáfoljam meg ezt a nézőpontot.

A csalás akkor csalás, ha valami olyan állítunk, ami nem igaz. Márpedig a fotózás során mindig Téged fényképezlek le, és soha nem nyúlok hozzá a “vonalaidhoz”. Azaz a retusálás szó nem azt jelenti, hogy kockahasad lesz a képeken (ha egyébként nincs) és nem teszek rád 10 kg izmot sem. Ha kopasz vagy, akkor nem fogok a fejed tetej

Társkereső fotózás

Társkereső fotózás

ére hajat retusálni. A titok csupán annyi, hogy maguk a fotók [fotográfiai szempontból] jól megkomponált , előnyös fotók. Tehát nem az alany változik, hanem annak bemutatása. A fotózás során figyelünk a környezetre, a testtartásra, a jókedvre.

Hallottál – e arról, hogy ha valakivel telefonon beszélsz, akkor a telefonon áthallatszik, hogy a másik fél mosolyog-e vagy sem? A telefonos operátoroknál ezért elvárt, hogy beszéd közben mosolyogjanak. A fotózást is tudnám ehhez hasonlítani: ha a fotózás során jó kedved van, akkor valamilyen meghatározhatatlan módon a fényképen ez látszani fog. És ha látszik akkor szimpatikusabb leszel a képeken is.

Összefoglalva tehát, se nem ciki, se nem csalás, ha arra adod a fejed, hogy részt vegyél egy randifotó fotózáson. Megnő az önbizalmad és vonzóbb leszel.

Jelentkezem a fotózásra

 

Iratkozz fel, és legyen tiéd a 2.500 Ft-os kedvezmény a fotózásra!

Az utalvány 2021. dec. 31-ig használható fel, és tetszőlegesen átruházható akár a barátod számára.