Fotózás a stúdióban

Talán még soha nem voltál profi fotózáson. Talán nem tudod mivel kell készülni. Ezzel az írással segítek, hogy tudd, mi vár rád és fel tudj készülni. Fontos, hogy a profilfotózás során jól érezd magad. Csak akkor lesznek jó és társvadász fotók, ha jól érzed magad a bőrödben.

Időpont megbeszélés

A jelentkezés után felveszem veled a kapcsolatot általában telefonon. Sok dolog van amit meg kell beszélni. Az első és legfontosabb az, hogy egyeztetni kell egy olyan időpontot ami mindkettőnknek megfelel. Az időpontot olyan napra kell tenni, amikor bőven van időd a fotózkodásra és el tudsz lazulni. Vizsga előtti napon nem biztos, hogy ideális jelölt vagy a fotózkodásra. Fontos, hogy mentálisan felkészülj rá. Amilyen arcod van azon a napon, a képeid olyanok lesznek.

Ha kültéri képeket is szeretnél, akkor figyelni kell az időjárás előrejelzésre is. Bár lehet esőben is fotózkodni, viszont nem érdemes. Ha nem esik az eső, és van elég fény akkor nekünk az már elég. A kültéri profil fotózás időpontját napnyugta előtti 2 órára, vagy délelőtti időpontra érdemes megbeszélni. Sokkal hangulatosabb képeket lehet készíteni a lemenő nap fényében, mint tűző napsütésben! De a napsütés se akadály (ha felhős az idő, akkor még talán jobb is egy déli időpont).

Helyszín választás

A társkereső fotózás helyszíne is nagyon fontos. Vannak ötletek a tarsolyomban, de elsősorban neked, kell hogy tetsszen, neked kell jól érezni magad a helyszínen. Gondolkozz el, hogy milyen környezet az ami illik hozzád? Ha szeretsz kirándulni, szereted a természetet, akkor egy park, erdő zöldövezet jó lehet. Ha kicsit városiasabb személyiséget szeretnél hangsúlyozni, akkor marad a belváros, egy pályaudvar irodaházas környezet, a Lánchíd. Ha van helyszín javaslatod, akkor oda megyünk, ha nincs akkor én javaslok valamit. A lényeg, hogy figyelembe kell venni, hogy ha onnan a stúdióba megyünk közvetlenül, akkor mennyi idő alatt jutunk el oda. A kültéri fotózásra hozhatsz kiegészítőket – de csak módjával. Ezeket ugyanis vinnünk kell. Ha 3 bőröndnyi pakkal érkezel, akkor bonyolult lesz a logisztika – és nekem is van némi fotós felszerelés amit vinnem kell. Általában a fotózás Budapest területén törénik, de egyéni megbeszélés alapján máshol is megtarhatjuk.

Öltözék, kiegészítők

Az öltözék és a kiegészítők (ékszerek) is nagyon fontosak a társkereő fotózás során.  Kültéri fotózásnál egyszer öltözhetsz át, a stúdióban többször is. Azokat a ruhákat válaszd ki, amikben jól érzed magad. (tervezd meg egy héttel előre, hogy biztosan ki legyen frissen mosva). Fontos, hogy NE legyen gyűrött! a fényképen a gyűrött ruha határozattan gyűröttebbnek tűnik!

Nyaklánc, karperec, ékszerek, napszemüveg, sapka ezeket mind hozd magaddal!

Fontosnak tartom, hogy ha a stúdióba jössz, hozz lazább és elegánsabb ruhát egyaránt.

Beltéri (stúdió) fotózás

A stúdió fotózásban nincs nagy szerepe az időjárásnak. Az lehet este is. A lényeg, hogy ha kül – és beltéri fotózásra is jelentkezel a kettőt együtt fogjuk megcsinálni. A stúdió egy korszerű eszközökkel felszerelt műterem, ahol elég tágas a hely a mozgáshoz. Alapvetően 3 fotó háttér áll rendelkezésre (fekete, fehér és egy színes). Van néhány kiegészítő, díszlet, amivel fel tudjuk dobni a képeket.

A fotózás közben a zenét Te választhatod ki, hogy a hangulat megfelelő legyen.

A stúdió fotózás közben többször is átöltözhetsz, van smink tükör, hogy rendbe tedd a frizurád. Bátran merem mondani, eddig senki se csalódott a stúdió szolgáltatásaiban!

Képek átadása, utómunka

Miután végeztünk a fotózással, neked már semmi dolgod nem lesz. Innentől megkezdődik a fotók kidolgozása, amit a megbeszélés szerinti határidőre vállalok. A fényképeket egy web galériában fogod megkapni, amit le is tölthetsz. Tehát nem az e-mail fiókodba kapod meg, hanem egy linket kapsz ahol meg tudod nézni őket.

A web galéria még jó ideig rendelkezésedre áll

Nem mammutmailt vagy óriásfájlt küldök, ami egy hét után törlődik. Ezért általában legalább egy évig szoktam garantálni a képek meglétét a galériában. Így nem kell bajlódni a zip tömörítéssel sem. A web galéria megtekintése után tudod eldönteni, hogy melyik képeket szeretnéd retusálni. A retusálás annyit jelent, hogy bizonyos zavaró elemeket le tudunk szedni a képről (pl. szem alatti táskák, pattanások, toka eltávolítás stb…). A megbeszélt mennyiségű képeken kérhetsz retusálást.

Most pedig itt az ideje, hogy jóKÉPű legyél!

Jelentkezem a fotózásra

Iratkozz fel, és legyen tiéd a 2.500 Ft-os kedvezmény a fotózásra!

Az utalvány 2021. dec. 31-ig használható fel, és tetszőlegesen átruházható akár a barátod számára.